0
Your Cart

HAVANEZER PUPPY’S

Goed nieuws. Binnenkort verwachten we een nestje Havanzers!

De pups zullen opgroeien in huis met heel wat liefde en aandacht. Ik fok slechts één nestje per jaar en hou dan veel tijd vrij om de pups al op jonge leeftijd te socialiseren zodat ze goed worden voorbereid op een heerlijk leven als huishond of therapiehond.

Wil je je graag op de wachtlijst zetten voor een puppy of meer info; contacteer mij via de knop hieronder.

Havanezers zijn de ideale gezelschapshond en ze ruiven niet.

De Havanezer behoort tot de klasse van de gezelschapshonden. Dat wil zeggen dat ze niet zo veel jachtdrift hebben en toekomen met een wandelingetje per dag. Je kan natuurlijk wel langer op stap gaan en dat vinden ze ook heel fijn maar ze zijn ook tevreden wanneer je eens een dag overslaat. Het heet niet voor niets ‘gezelschap’-hond… Een havanezer kan je best niet te lang alleen laten dus ze zijn niet geschikt voor mensen die met twee voltijds gaan werken. 

Met wat kennis van zaken kan je een Havanezer best veel leren. Het zijn echter geen werkhonden dus op een gegeven moment is het ook wel goed geweest en zijn ze toe aan wat rust. Ze ruiven niet en geven geen geur af. De vacht blijft groeien dus wanneer je de haren lang laat, moet je dagelijks borstelen om knopen te vermijden. Persoonlijk kies ik voor het beertjeskapsel met vrij korte pels, dat is lekker proper en makkelijk.

Pippa is mijn therapiehondje, een schattig lief teefje van 1,5 jaar oud. Zij is heel evenwichtig van karakter, heel mensgericht en sociaal tov andere honden. In de hondenfobiebehandelingen die ik geef, helpt zij de cliënten van hun eerste angst af. 

Al van zeer jong leerde ik haar naast de basisgehoorzaamheidsoefeningen ook een aantal trucjes die van pas komen in de behandelingen. Zo kan ze op bevel blaffen, niezen, opzitten als een beertje en op haar achterpoten gaan rechtstaan zoals een stokstaartje. Ook kan ze op een belletje duwen wanneer ze naar buiten moet, erg handig is dat.

Zij is gefokt door een ervaren havanezerfokster. Haar ouders zijn getest op erfelijke ziekten en ze heeft een Duitse stamboom.

 

De moeder Pippa
De vader Red

De uitverkorene vader is Red, net zoals Pippa een rode Havanezer. Mogelijks komen er rode pups maar het is niet omdat beide ouders rood zijn dat dit het geval is.

Het kan ook zijn dat ze wit, crème of zwart zijn. Red is een sociale, vrolijke, enthousiaste reu die ook heel goed omgaat met de rest van de roedel.

Hij heeft natuurlijk ook een goede stamboom, er zijn geen overeenkomstige voorouders met Pippa.

Wil je graag op de wachtlijst staan voor een puppy of meer info; contacteer mij dan via de knop hieronder.