0
Your Cart

Zilveren labrador puppy’s

Zilveren Labrador Puppy's

De wachtlijst is gesloten!

De wachtlijst voor het nestje van 2021 is reeds overvol dus wij kunnen geen kandidaten voor een pup meer opnemen. Dit is onze laatste nest. Wij sturen u graag door naar Doris Broeker, Silver Flakes Labradors, www.silver-charcoal-labrador.be   Zij fokt weliswaar op grote schaal maar zij let wel erg goed op bloedlijnen en haar fokhonden worden getest op ziekten. 

De zilveren labrador, de ideale huishond?

Een labrador is oorspronkelijk een jachthond.  Ze kunnen zich perfect aanpassen aan een leven als huishond mits ze de eerste jaren van hun leven behoorlijk wat beweging krijgen en de basisgehoorzaamheid geoefend wordt. Vanaf de leeftijd van 3 jaar worden ze rustiger en volstaat een wandeling per dag.  Labradors zijn sterke honden, als je je kinderen met de hond wil laten wandelen, kan je best van jongs af aan oefenen om de hond mooi aan de lijn te laten lopen.

Onze puppy's met liefde en passie gefokt

Aangezien zilveren labradors niet erkend zijn door Sint Hubertus, ben ik aan gesloten bij de Europese Rasvereniging die hen wel erkennen. Zij vereisen gezondheidstesten van de ouderdieren, er mag niet gefokt worden voor de leeftijd van 1,5 jaar en er mogen maximum 3 nesten op twee jaar tijd geboren worden.

Onze pups groeien op in huis en worden prima gesocialiseerd zodat ze later kunnen uitgroeien tot heerlijke huishonden. Naast de gewone huishoudelijke geluiden zoals de stofzuiger laten we ook ballonnen knallen en maken we allerlei geluiden zodat ze overal aan wennen. Onze pups zijn geen koopwaar maar individu’s die met respect behandeld worden en die heel wat knuffels krijgen zodat ze van jongs af aan leren om een band te smeden met mensen.

Hoe de zilveren labrador aan zijn speciale kleur komt

Toen ik een jaar of  20 was vertelde een vriend van mij dat hij een grijze labrador had gezien. Zelf was ik helemaal weg van de prachtige blauwe kleur en het verhaal over de zonderling is mij altijd bijgebleven. Vermoedelijk is het toen een mutatie geweest of een exemplaar dat plots in een nest opdook omdat de ouders zilverdragers waren. In die tijd fokte men niet bewust op de zilveren kleur en liquideerde men zelfs meestal de pups die met de zogenaamde miskleur op de wereld kwamen.

Later ontdekte ik  dat er nu wel een behoorlijk aantal zilveren labradors bestaan, met name vooral in Amerika en Duitsland. En ze zijn er niet enkel in zilver maar ook in donker zilver (ook wel charcoal, houtskool genoemd) en in champagnekleur. Zilver zou afgeleid worden van bruin en ziet eruit als lichtgrijs. Donker zilver is afgeleid van zwart en lijkt op antraciet. Champagne is eigenlijk een gele hond met een verdunningsgen. De ogen van zilveren labradors zijn blauw tot de leeftijd van 13 weken en dan worden ze gelig, okerkleurig.

Op de foto hieronder zie je links de licht zilveren labrador en rechts de donker zilver of charcoal labrador.

zilveren labrador belgie. the dog academy. an wesenbeek

Wanneer je een hond met een verdunde kleur kruist met een hond die geen zilverdrager is, krijg je geen verdunde kleur. Bijvoorbeeld wanneer je een zwarte labrador die geen zilverdrager is kruist met een zilveren labrador zal je geen zilveren pups krijgen. Je krijgt dan wel dragers die, mits gekruist met een andere zilverdrager of een volledig zilveren labrador, weer wel zilveren pups kunnen voortbrengen.

Tegenwoordig bestaan er gentesten waarbij je kan laten testen welke rassen er in een hond zitten. Heel wat fokkers van zilveren labradors kunnen een gentest voorleggen waaruit blijkt dat de ouderdieren al generaties lang zuivere labradors zijn.

Doordat ze vanuit een smalle basis zijn ontstaan en er vaak te weinig met zilverdragers wordt gefokt, kunnen er ziekten voorkomen. Koop daarom nooit een zilveren labrador zonder stamboom waarvan de ouders niet zijn goedgekeurd ! De prijs van een goede pup ligt rond de 2200 euro.

Zilveren labrador fokteef

Fay of AH Cattle Ranch (roepnaam Bo)

Bo is geboren in juni 2016 in de Cattle Ranch in Duitsland. 

Zij is zeer goed opgevoed en gedraagt zich perfect in huis, ze is kindvriendelijk. 

Daarnaast is ze heel sportief en werkt ze graag.

Zilveren labrador fokreu

Silver Flakes X-Chunky Boy of Herby (roepnaam Xabi)

Xabi is een licht zilveren, ervaren reu met een gouden karakter. Hij is eigendom van fokster Doris Broker. 
 
In het verleden hadden we reeds een nestje met hem en een ander teefje. Aangezien hij zeer kwaliteitsvolle pups voortbracht, hebben we hem ook ingezet voor de dekking van Bo.

Klik op de knop hieronder voor meer info over Xabi.